Szülők klubja
Együttműködés, vagy versengés,

avagy mire tanítanak a kooperatív játékok?

Időpont december 3. 18.30 - 19.30 óráig

 

Egyáltalán fel kell tenni ezt a kérdést? Az életben a boldoguláshoz mindkét képességre szükség van.

 

Képzeljünk el egy munkahelyi környezetet. Egy adott feladat megvalósításáért dolgozunk. Divatos szóval projekten munkálkodunk, ahol mindenkinek a munkája fontos. A projektvezetőé éppúgy, mint a megvalósításnál a legegyszerűbb feladatot végzőé is.

 

EGYÜTT, EGYMÁSÉRT!

 

A gyerekek ugyanakkor nagyon szeretnek vetélkedni egymással – én vagyok az ügyesebb! Nekem már készen van a homokváram, én lettem az első! Én vagyok a legjobb tanuló! – ugye ismerős mondatok?

Mi van a gyengébbekkel? Akik nem olyan ügyesek, okosak? Mindig az utolsók között vannak? Ő bizony tanulási helyzetekben, később az életben sem érzi k jól magukat. Szoronganak, félnek a versenyhelyzetektől, szoronganak a vizsgáktól. Később kialakul a kudarckerülés stratégiája.  Inkább nem vállalok semmit, nehogy ne sikerüljön. Ők azok, akik meglapulnak az iskolapadban, ahelyett, hogy arra vágynának, hogy elmondhassák, amit tudnak.

 

Személyiségtől, konkrét szituációtól függ, melyik stratégiát kell választani. Mindkét képességet ki kell alakítani a gyermekben, elő kell segíteni és fejleszteni azt a képességet, amire személyiségük miatt kevéssé alkalmaznak a való helyzetekben.

 

Élményalapú egy órát kínálunk a résztvevőknek, akik megtapasztalják milyen nyerni és veszíteni és milyen egy célért közösen valamennyien nyertesnek lenni.

 

Megmutatjuk milyen játékok vannak, amelyek az együttműködési készséget fejlesztik, ahol a győztes valamennyi játékos és sikerélményt nyújt, ha együttesen megvalósítjuk a küldetést.

 

A rendezvényen mód nyílik kooperatív játékok megismerésére és kipróbálására, majd megrendelésére is.

 

A rendezvény ingyenes, de regisztrálni szükséges!

 

Jelentkezés >>>

 

Előadó: Kovács Márta, Fejlesztemagyerekem.hu

 

Helyszín: TEMI Fővárosi Művelődési Háza (1119 Budapest, Fehérvári út 47.)