A Kukucskáló Műhely 2017. tavaszán szünetel

Kukucskáló Műhely - Lépj közelebb a Világhoz!

2016. ősz

Kukucskáló vásár

Kukucskáló vásár

Kukucskáló vásár

Kukucskáló vásár

„Sok kéz, hamar kész!”

„Sok kéz, hamar kész!”

„Sok kéz, hamar kész!”

„Sok kéz, hamar kész!”

„Sok kéz, hamar kész!”

„Sok kéz, hamar kész!”

Fűben -fában orvosság...

Fűben -fában orvosság...

Fűben -fában orvosság...

Fűben -fában orvosság...

„Egy életem, egy halálom..."

„Egy életem, egy halálom..."

Kukucskálni volna jó!

Kukucskálni volna jó!

„Egy életem, egy halálom, a Kukucská

„Egy életem, egy halálom, a Kukucská

Kukucskálni volna jó!

Kukucskálni volna jó!

Utazás az érzelmi hullámvasúton…

Utazás az érzelmi hullámvasúton…

Utazás az érzelmi hullámvasúton…

Utazás az érzelmi hullámvasúton…

Utazás az érzelmi hullámvasúton

Utazás az érzelmi hullámvasúton

Utazás az érzelmi hullámvasúton

Utazás az érzelmi hullámvasúton

Válogatás az előző évad képeiből
(Katt a képre)

Immáron ötödik alkalommal startol a Kukucskáló Műhely! Idén ősszel sorozatunk új lendülettel, új játékvezetőkkel és új gyermekekkel indul ismét útjára. Ideje van hát az ismerkedésnek, a játékos, zenés-dalos bemutatkozásnak, a testet-lelket megmozgató, összekovácsoló bemelegítésnek.

Az élményeket adó 60 perces tematikus foglalkozásokon új ismereteket adunk a gyerekek számára önmagukról, az őket körülvevő világról. A foglalkozásokat 4 területről érkező szakember tartja, így biztosítjuk a gyermekek komplex fejlődését. Gyakorlott gyógypedagógusunk értő szemekkel kíséri a gyermekek haladását, szükség esetén lehetőséget biztosítunk konzultációra is.


A foglalkozások időpontjai és témái:

1. Október 16. vasárnap 11.30 „Ki vagyok én?”- Ismerd meg magad! 

 

Bemutatkozás a TEMI Fővárosi Művelődési Háza Kisközösségek Napján.
 

A foglalkozás önmagunk és mások jobb megismeréséről szól: ki vagyok én ebben a nagy világban? S ki lehet a másik? Miben vagyunk egyformák, s miben különbözünk? Milyen a külsőnk, mit bír el kezünk, lábunk? Tréfa és csalafintaság esetén is helyén van-e az eszünk, s vajon szívünk mélyén melyik mesehősre szeretnénk igazán hasonlítani? Ilyen és hasonló kérdésekre keressük majd együtt a válaszokat!

S persze, ha Kukucskáló, akkor a játék mellett a kézművességről sem feledkezhetünk meg: barkácsolós asztalunkon mulatságos, izgő-mozgó kartonbábok kelnek majd önálló életre.  

Az első foglalkozáson bemutatkoznak a sorozat foglalkozásvezetői: Fogarasi Orsolya, Gajdán Gabriella, Rattoni-Katona Anna, Sárközi Márika.

A foglalkozás ingyenes, de a férőhely korlátozott, regisztrációt kérünk. Gyereklétszám: 15 fő, felnőttek 25 fő

 

Jelentkezz ITT >>>

2. Október 28. Mi szél hozott erre? - A sokszínű időjárás
 

Megismerkedünk az évszakokkal, az évszakokat alkotó napjainkat meghatározó időjárási tényezőkkel.

Az évszakokhoz társított elemek először szóban és képekben jelennek meg: mondókázunk, énekelünk, évszakok szerint képeket rendszerezünk és alkotunk. A megismert elemek bőrébe bújunk ezután,  kiszámolóval csoportokra bomlunk, átváltozunk madarakká, virágokká, napsugarakká, esőcseppekké, szellővé. Az elemeknek az élőlényekre gyakorolt hatását a csoportok egymáshoz viszonyított mozgásával és párbeszédével jelenítjük meg guggolós és kapuzós játékokkal. A guggoltató, kapuzós és kiforduló körjátékok vidám keretet adnak témánknak.

3. November 11. Színes a világ! - a színekről többféleképpen
 

A színeket különböző megjelenési formában figyeljük meg: labdázunk, leveleket préselünk és szívárványszín kígyót csinálunk.  A ritmusgyakorlatok és ügyességi játékok megmozgatják a kis társaságot, aki közben a színekkel is játszik majd. A taps, lépés, szövegmondás összehangolása izgalmas és vidám tevékenység, amely hátteret ad ezen a napon a színekkel való játékainknak.

4. November 25. Szárnyaló barátaink

Mennyi fényes szép madár,

Nem tudod, hogy merre jár?”

(N. Nagy Ágnes)

 

Ez a foglalkozás a madarakkal ismertet meg benneteket, belebújunk a madarak “tollaiba”. Kinek melyik a kedvenc madara? Ki milyen madár lenne szívesen, ha választhatna? most átváltozunk madárrá, repülünk, szárnyalunk szabadon, átérezzük a szabadságot. Kitaláljuk, melyik madár énekel, fütyül, szól nekünk.

Finommotorikai fejlesztés során puzzle-t rakunk, ragasztunk a választott madárból. közben beszélgetünk a kicsinyeikről, akik a fészekben tojásokból kelnek ki.

Mindenki elkészíti a madara fészkét gyurmából, falevélből, gallyakból, aztán beleteszi az általa színezett, kivágott, rajzolt, festett kis madárkáját, amit hazavihet emlékbe. Így otthon is emlékezni fog arra, hogy milyen csodálatos érzés volt madárnak lenni!
 

5. December 9. Kerekedik már az esztendő!
 

December havában kikerekedik az esztendő. Kint hamar szürkül az ég, de ahogy telnek a hetek, bent a házakban egyre több lesz a fény. Az ünnep előtt készülődünk, várakozunk, szépítgetünk: ünneplőbe öltöztetjük otthonunkat, örökzöldjeinket, asztalainkat és végül a szívünket is. Mindehhez természetesen a Kukucskáló Műhely is szeretne értékes percekkel és apró ötletekkel hozzájárulni!  

Ünnepre hangoló foglalkozásunkon csengettyűk kíséretében karácsonyváró dalokat tanulunk, s a régi idők népszokásaiból kölcsönzünk rigmusokat. Mesei utunk során számunkra valóra válhat a jól ismert mondás: „jó tett helyébe jót várj!” – Bizony, bátran bizakodhatunk ebben, hiszen csillagok vezetik majd lépteinket. Szívünk vágyát, jócselekedeteink és jókívánságaink hírét pedig angyalszárnyak repítik magasba, s juttatják el azokat szeretteinknek.  

Az ünnepi pompába öltöző barkácssarokban ezúttal karácsonyi díszítőművészeti technikákat próbálunk ki.

6. Január 6. Álom, álom édes álom!

“Álomország tengerpartján,

egy manógyár működött.

Kis manócskák gyártották az álmot hozó mű-ködöt.

Ám a mű-köd nem olyan volt, mint egy hűvös lehelet, hanem mely elaltat,

minden álmos gyereket.”

(Aranyosi Ervin: Álom)

 

Ezen a foglalkozáson az álom, édes álommal foglalkozunk, relaxációs zenére halk mesemondással, ellazulunk,elképzeljük, hogyan érzik magukat azok az állatok, akik téli álomba szenderülnek. megismerjük az alvó természetet is. Új és meglévő ismeretekre támaszkodva téli erdő festése közösen. Melyik állat hogyan alkalmazkodik, visszaemlékszünk a szárnyaló barátainknál megismert költöző madarakra.

A relaxálás alatt hallott versből megtanuljuk a manók álomtáncát, aztán ha elmúlt az álom, felébredsz anyukád hívó szavára.
 

7. Január 20. Meglepetés

 

Meglepetés lesz ez az alkalom! Éppen ezért nem is nagyon árulhatunk el róla többet… Annyi bizonyos, hogy egy meglepetés akkor igazán jó, ha személyre szabott, közös emlékeket ébreszt, és mulatságos, vagy egyenesen vicces… Nos, mi igyekszünk majd minden felsorolt szempontnak eleget tenni!

Tréfás szemüvegen keresztül nézünk vissza majd az együtt töltött időre, emlékdobozunkból kincseket bányászunk elő, de egy kicsit előre is tekintünk: rigmusokkal, versikékkel, bátor zenebonával győzzük meg a Jószerencsét, hogy az újesztendőben is útitársunkul szegődjön! A mulatság végén finom falatok és hazavihető kabalafigura készítése is terítékre kerül!

A foglalkozások péntekenként 17.30-18.30-ig tartanak.


Jelentkezés ITT >>>

A foglalkozások bérlettel látogathatók!
6 alkalmas bérlet 15 000 Ft, 3 alkalmas bérlet 8 000 Ft. A bérlettel rendelkezők számára a foglalkozás alkalmankénti ára: 2 800 Ft.
Testvérkedvezmény a 2. gyerek számára bérlet árából 1 000 Ft, amennyiben 6 alkalmas bérletet
választanak.

Ha először van nálunk a gyerkőc minden esetben Aktív Garanciát biztosítunk. Ha nem tetszik a foglalkozás visszatérítjük a foglalkozás után a bérlet árát.

 

Módszereinkről ITT olvashatsz >>>

 

Szülők mondták a foglalkozásokat követően >>>

 

Helyszín: TEMI Fővárosi Művelődési Háza (Budapest, XI. Fehérvári út 47.)

 

Jelentkezni, érdeklődni lehet: Kovács Márta, fejlesztem@gmail.com, 06304030075