Szülők klubja

A játék - tanulás.
Interaktív tréning kisgyermekes szülőknek

Mindannyian, akik valaha is felügyeltünk már kisgyerekre, tudjuk milyen milyen felemelő érzés, mily csodálatos pillanatok azok, amikor a gyerekünk eljátszik, akár csak 3-4 percet is magában. A magányos játék is nagyon fontos a gyermekünk életében - és a mienkben is -, de azok a percek ugyanilyen gyümölcsözőek, amikor mi játszunk a csemeténkkel.

 

Időpont: 2016. január 29. péntek 18-20 óráig

 

Ezen a tréningen a játék különböző oldalait járjuk körbe játékosan.

 

  • Kártyázunk - kifejezetten erre a témára kitalált és készített kártyákkal. Ezek a kártyák segítenek elsajátítani, felfedni  a játék legfontosabb kérdéseit, mint pl. "Lehet-e  a játékkal rombolni?", vagy "Segíti-e a gyerekkori játék az iskolai tevékenységet, vagy a munkahelyi teljesítményt?"

 

Kártyázás közben nemcsak párokat keresünk, nemcsak válaszokat

próbálunk megtalálni, hanem lehetőségünk lesz eddigi  

tapasztalatainkat megosztani egymással.

 

  • Körülnézünk a lakásban,megnézzük, hogy a spájzban talált alapanyagok  puszta összeöntögetése, milyen képességeket fejleszt, nem beszélve arról, hogy milyen jó móka. Bemutatok olyan kísérleteket, amiket egészen pici gyerekek is nagyon élveznek, és általában nem szoktuk őket a játék kategóriájába említeni. Holott nagyon is azok!
     

Elmélkedünk, elemzünk, saját kreativitásunkat fejlesszük mindezt a játékról játékosan.

 

Természetesen egy rövid előadás is része lesz az esténknek, ami a gyerekek játékáról, a játék jelen és jövőbeni hatásáról, a magába szívott tudásról szól. Végül pedig meglátjuk, hogy a játék milyen nagyszerű dolog: aki le van maradva, azt fejleszti, aki tehetséges, azt kibontakoztatja, aki átlagos, azt mulattatja. Bármilyen képességű is a gyerekünk, játék nélkül nem élhet. Játékkal csak szebbé, tartalmasabbá, élvezhetővé tesszük  a hétköznapjait.

 

A programot óvodás és kisiskolás gyerekek szüleinek ajánljuk.

 

A rendezvény ingyenes, de regisztrálni szükséges!

 

Jelentkezés >>>

 

Előadó: Molnárné dr. László Andrea, tehetségfejlesztő, angol szakos tanár

 

Helyszín: TEMI Fővárosi Művelődési Háza (1119 Budapest, Fehérvári út 47.)

 

Információ: Kovács Márta, fejlesztem@gmail.com, 06304030075