Kerekesné György Zsófia, gyógypedagógus, édesanya

Jelszava: "Mindenki értékes!" Fejlesztő munkája során fontosnak tartja a gyerkek egyéni értékeinek kibontakoztatását. Nagyon fontosnak tartja a prevenciót. Hisz abban, hogy a tanulási nehézségek, és az ezzel

összefüggő viselkedési problémák megelőzhetők. 

 

Kapcsolat: +36-30-743-63-73, E-mail: gyozsofi@gmail.com

 

Anya, Apa! Varázsoljatok el!

Fejlesztő csoportos foglalkozások

 

„Trappoljunk, mint kiscsikó,

billegjünk, mint hintaló,

ásítsunk, mint víziló, fújjunk,

mint egy vasaló!...”

 

… Idéztem Orgoványi Anikó, Csintalannak lenni jó! című verséből, hiszen pajkoskodni tényleg csuda jó, főleg ha azt közösen tesszük gyermekünkkel, gyermekeinkkel!

 

Kedves Anyukák, Apukák és mindenki, aki szeret játszani, és érdeklik a gyermekek! Olyan varázslatokat szeretnék nektek megtanítani, amelyek segítségével tevékenyen végigkísérhetitek gyermekeitek fejlődését egészen, a születésüktől fogva. A varázslatok természetesen minden életkorban mások és mások, és csak rajtatok múlik, hogy miként használjátok azokat. Ezek a varázslatok természetesen olyan egyszerű játékok, melyek gyermekeitek összes képességterületét megdolgoztatják úgy, hogy ők azt észre sem veszik… hiszen játszotok, varázsoltok! Szeretettel várlak benneteket Varázsbirodalmamban! Ebbe a Birodalomba minden játszani vágyó korosztály csatlakozhat.

 

Az Aprók birodalmával a kisebb gyermekek szüleit szeretném megismertetni, illetve minden érdeklődőt, akit érdekel a 0-3 éves gyermekek fejlődése. Ez egy igen fontos időszak a lurkók életében nem árt, ha az óvó nénik, tanító nénik is bekukkantanak ebbe a birodalomba.
 

A Csemeték világában az óvodáskorú gyermekeknek (3-6 évesek) szóló bűbájokkal ismertetlek meg benneteket. Fontos kérdés ma az iskolára való felkészítés, felkészülés mely igen szigorúan hangzik, én nem is szeretem ezt a felnőttes megfogalmazást. Szeretném, kedves szülők, és kedves érdeklődők, ha megismerkednétek, azokkal a bűbájokkal melyek a gyermekeket hagyják gyermeknek maradni, mégis felvértezitek őket olyan tulajdonságokkal, és ismeretekkel, melyek segítik őket az iskolai helytállásban.
 

Ifjoncok országa ahová a (6 évesnél idősebb főként általános iskoláskorú) gyermekek szüleit, játszani, és az önmagukat megismerni vágyó fiatalokat, felnőtteket várom. Hiszen az iskolakezdéssel, és a felnőtté válással együtt nem állhat meg a játék, hiszen a fejlődésünk sem áll meg soha! 

 
Segíts!

 

“Amikor azt gondolod, hogy már minden lehetőséget kimerítettél, még mindig van legalább egy.” (Thomas Alva Edison)

 

Várok minden olyan kedves érdeklődőt, szülőt, rokont, barátot, pedagógust, akinek valamilyen dilemmája, gondja akadt egyik kisebb vagy nagyobb csemetéjével. 

Akár szóban, akár írásban szívesen meghallgatom, avagy elolvasom a panaszokat, és legjobb tudásom szerint igyekszem válaszolni, segítséget nyújtani. Akár más szakember, intézmény felkutatásában is segítek. Keressen bátran az, aki gyermeke fejlődésében (mozgás, látás, hallás, beszéd, gondolkodás, viselkedés, tanulási problémák stb…) bármilyen eltérőt tapasztalt, ez lehet elmaradás, vagy valamilyen tehetség megnyilvánulása is.

 Lehetőséget biztosítok kötetlen beszélgetésre is online. Ez nagyon jó alkalom arra, hogy minél előbb választ kapjanak a felmerülő kérdéseikre! Ha online szeretnének beszélni velem, kérem, keressenek fel telefonon, vagy e-mailben, hiszen időpont egyeztetés szükséges.

 
Bütyköljünk, tákoljunk, barkácsoljunk saját fejlesztőeszközöket!
 

Nagy kalandra hívlak benneteket! Házi barkácsolóként eszkábálok itthon ezt - azt játékot, dekorációt, mikor mire van szükség… Szeretném veletek megosztani amatőr barkácsoló tudásom, melynek segítségével közösen készíthetünk varázsjátékokat, feladatokat. Igyekszem ötleteket adni, hogy hogyan, és mivel köthetitek le lurkóitok figyelmét, úgy hogy abból mindketten kamatoztathassatok valamit… A csemeték képességei fejlődni fognak én igyekszem elmagyarázni azt is, hogy mikor éppen milyen képességterületet tornáztatunk, nektek pedig alkalmatok nyílik a lurkókkal való közös együttlétre.

Önálló tevékenykedésre is biztatok mindenkit, akinek kedve van a saját foglalkozásaihoz eszközöket gyártani, ajándékot készíteni. Úgyhogy kedves szülők, barátok, nagymamik, nagyapók, nagybácsik, óvó nénik, tanító nénik, és mindenki, akit érdekel, elő a kezeket, orrokat, füleket… kutassatok át sufnit, pincét, padlást… Kalandra fel!

Lehetőségetek van online is segítséget kérni, ehhez viszont időpont egyeztetés szükséges hívjon, vagy írjon bátran, akinek személyesen segíthetek a barkácsolással kapcsolatban, vagy akár azzal kapcsolatban is, hogy milyen korosztállyal hogyan és mit érdemes készíteni! Ajánlom ezt a lehetőséget, hiszen ilyenkor bármilyen hirtelen felmerülő problémát orvosolni tudok!

 

Képességfelmérés, gyógypedagógiai szaktanácsadás
 

Szeretettel várok minden olyan érdeklődőt, aki szeretne képet kapni gyermeke fejlettségi állapotáról. Hiszen: “Az ismeret, a gondolkodás gyermeke, a gondolkodás a cselekvésé. Az embereket nem lehet könyvből megismerni.” (Benjamin Disraeli)
 

A képességfelmérés általános menete:
 

Először szeretném meghallgatni a gyermek szüleit, mit mesélnek a lurkóról, eddigi fejlődéséről, viselkedéséről, szokásairól, hiszen ki ne ismerné jobban a gyermeket, mint ti magatok, kedves szülők! Ez alatt az idő alatt gyermeketek megismerkedik a hellyel, megismeri az új környezetet, játszhat, rajzolhat, feloldódhat, relaxálhat... Majd teljesen a lurkóra irányul a figyelmem: olyan feladatokat oldunk meg, érdekesebbnél érdekesebb játékokat játsszunk, amelyek során igyekszem a legtisztább képet kapni a gyermek képességeinek állapotáról. Végül nem marad más, mint megbeszélni a látottakat, hallottakat.

A képességfelmérés általános menete természetesen mindig függ a gyermek életkorától és az egyéni szükségletektől is. Lehetőséget biztosítok kötetlen beszélgetésre is online, amely során megismerkedhettek velem. Ez nagyon jó alkalom arra, hogy minél előbb választ kapjatok a felmerülő kérdéseitekre! Ha online szeretnétek beszélni velem, kérem, keressetek fel telefonon, vagy e-mailben, hiszen időpont egyeztetés szükséges.