Szülők klubja

Az ezerszínű játék

Szülők számára szervezett sorozatunkban a játék örömszerző és fejlesztő hatásait járjuk körbe. Egy-egy alkalommal a szülők játékötleteket kapnak, tudatosíthatják, hogyan érdemes játszani a gyerekekkel, hogy az örömszerző jellegén kívül a játék hasznos is legyen.

A szülők egy-egy foglalkozáson tanácsot is kaphatnak a játékválasztással kapcsolatban.

 

November 5. csütörtök 18 óra A játékválasztás ABC-je

 

 • "Játszom, mert gyermek vagyok"
  Hogyan fejlődik gyermekünk játéka? Mikor kezd el játszani? Mért fontos számára a játék? Miért fontos, ha játszani hagyjuk a gyermekünket? Többek között ezekre a kérdésekre kaphatnak választ az érdeklődő szülők. Továbbá olyan játékötleteket, praktikákat, a gyermek életkorának megfelelő játéktárolást, gyermekszoba berendezést szeretnék megmutatni (bemutatni), mellyel segíthetjük gyermekünket, hogy minél jobban kiélvezze a játék adta lehetőségeket!
   

 • „Négykezes darabok” – játékos kézművesség a családban
  Minibemutatónkkal olyan kézműves ötleteket szeretnénk bemutatni, melyek könnyen ­­­– azaz olcsón, gyorsan, a természet kimeríthetetlen kincsestárából merítve, vagy újrahasználattal ‑ elkészíthetők otthon, a családban is. A közös alkotáshoz szükséges további kellékekért sem kell túl messze menni: csupán játékos könnyedségre és önfeledtségre kell szert tenni, hogy a végén a négykezes összmunkából kacat helyett féltve őrzött ügyességi, mozgásos vagy társasjáték szülessen.

   

 • Játékaink ritmusa - életünk ritmusa - játékos zenei gyakorlatok
  A játék alapvetően megismerő, tapasztalati tevékenység. A sokszor a felnőttek dolgait utánzó, próbálgató gyermekeink szabad játék közben is folyton ízlelgetik, tanulják a világot. Kis odafigyeléssel mi is segíthetünk nekik! Tele az életünk rendre ismétlődő cselekvésekkel, szabályszerűen elkövetkező időszakokkal, ha úgy tetszik, ritmussal. Tele az életünk a természet és a magunk alkotta ritmikus hangokkal: ilyen az eső az ablakon vagy a vonat zakatolása útközben. Kezünkben - testünkben pedig ott az eszköz, hogy mindezekre felhívjuk a gyerekek figyelmét, hogy mindezekből közös játék legyen! Tapsra, koppra, dobbantásra fel! Játékos zenei gyakorlatok következnek!

 

Előadók: Fogarasi Orsolya, Kerekesné György Zsófia, Szabó Ágnes, a Fejlesztemagyerekem.hu

 

Az előadás ingyenes, de regisztrációköteles.

 

Jelentkezés >>>

 

Információ: Kovács Márta, fejlesztem@gmail.com, 06304030075