Rattoni-Katona Anna, népi játszóházvezető,táncos, anya

Gyermekeim születése előtt francia-spanyol szakon tanultam és idegenvezetőként dolgoztam. Mindazt a tudást, amit az egyetemen és az idegenforgalomban szereztem ma hétköznapjaimban is gyakorlom: férjem francia, így családi életünk két kultúra körében, színterén és nyelvi közegében zajlik. Ez a helyzet egyrészt megduplázza lehetőségeinket, ugyanakkor a mindennapi életben sokszor különlegesebb odafigyelést, nyitottságot igényel.

A gyerekekkel otthon töltött évek alatt újból felfedeztem, hogy mennyire fontos dolog a kölcsönös bizalom nagyok és kicsik között, és hogy valódi értékek szeretetét adják át felnőttek gyerekeknek. Ezért is végeztem játszóházi vezetői tanfolyamot, igyekszem tudásomat mélyíteni a népi játékok világáról és készülök MovNat edzői vizsgát tenni, mert mindazt amit szeretek és értékesnek tartok szeretném megismertetni minél több gyermekkel.

A MovNat rendszere lenyűgöz, olyan mozgásforma és életmód, amely néhány éve családommal mindennapjainkat jellemzi. A MovNat olyan gyakorlatokra épülő testedzés, amely minden gyerekkorunkban elsajátított természetes mozgást felelevenít, és ezek variációit kapcsolja össze (gurulás, kúszás-mászás, felülés-felállás, ugrás, futás, hajítás) és egyben életforma, amely előtérbe helyezi az ember természetes környezetével való együttműködését.