1.hét a magabiztos gyerekért! Válassz témát!


4 héten keresztül kihívásra hívjuk a 9-14 éves gyerekeket nevelő családokat! Minden hét végén kérünk egy összegzést a hét témájáról. A kitartóak és a legügyesebbek ajándékot nyerhetnek.

Mielőtt nekiesnénk a kihívás érdemi részének, kicsit gondolkodjunk el arról, mi is tesz magabiztossá egy embert. Van önbizalma, van bátorsága cselekedni, végigvinni, amit eltervez. Az önbizalom kialakulása hosszú folyamat. Van bizalmunk magunkban, önállóan kezdeményezünk és véghezviszünk folyamatokat. Ezáltal önismeretünk, önértékelésünk is alakul. Kipróbáljuk magunkat. Van, ami menni fog, van, ami nem sikerül. Ami nem sikerül, abból is tanulunk.

Rajtunk múlik, szeretnénk-e erősíteni a gyenge oldalunkat, vagy az erősségekre koncentrálunk. Leginkább az erősségeink növelik az önbizalmunkat, mert ezekben jók vagyunk és egyre jobban csináljuk, ha gyakoroljuk, új mélységeket fedezünk fel benne.

Már benne járunk nyárban, itt az alkalom, hogy kihasználjuk a kötetlenebb iskolamentes heteket és hagyjuk, hogy a gyerkőc azt tegye, ami jólesik! A vakáció első hete után már úgysem esik jól a semmittevés, ezért beszéljük meg vele, tervezzük meg mit fog tenni a következő hetekben.

Kihívás 1. feladat: Témaválasztás

Találjunk olyan témát, amivel a gyerekünk a 4 hét alatt foglalkozni fog.

Ha a dínókat szereti, érdemes egy kicsit elmélyülni a dínók világában. Ha a nagyi vigyáz rá és szeret sürgölődni a konyhában, a főzéssel kapcsolatos témát is választhat. Ha örökmozgó, miért ne választhatna egy sportot, amivel alaposabban is megismerkedik. Ahány gyerek, annyi féle! Az a lényeg, hogy ő válasszon, segítsük a témaválasztásban, ha tanácstalan.

Hogyan segíthetjük a témaválasztást?

  • Olvass utána, keress könyveket!

  • Menjen el könyvtárba, vagy menjetek el könyvtárba, könyvesboltba együtt, böngésszetek a polcok között. Nyáron nemcsak kötelező olvasmányokat kell olvasni, főleg így a nyár elején!

  • Keressetek rá a témára az interneten, gyűjts cikkeket! Rendszerezd! Az interneten talált információk valóságtartalmáról meg kell győződnötök. Jó alkalom, hogy elbeszélgessetek arról, hogy az interneten található tartalmakat kritikusan kell szemlélni. Erről már ITT írtunk.

  • Keress TV, rádió műsorokat, ami a témádba vághat. (No nem kapcsolgatással, hanem nézzetek utána a heti műsornak!).

  • Vidd be a munkahelyedre - mutasd meg mivel foglalkozol! Meséld el neki, miért érdekes számodra amit csinálsz!

  • Beszélgess vele arról miért tetszik / nem tetszik neki a könyv, a munkahely, a Te munkád?

Beküldendő feladat:

Számoljon be a témaválasztásáról. Miért érdekli az a téma, amit választott?

Fejtse ki 1 A4-es oldalban és küldje be a fejlesztem@gmail.com címre, július 9-ig. Amit minden levélbe kérünk beleírni: Gyermek neve, életkora, a település, ahol lakik. Minden anyagot értékelünk.

Aki 4 héten keresztül kitartóan velünk tart, ajándékot is kaphat. A legjobb pályaműért nyári táborozást, ismeretterjesztő videocsomagot nyerhet. A kihívásban 9-14 éves gyerekek vehetnek részt. A kihívás részleteiről ITT olvashatsz még részletesen.

Ha nem szeretnél lemaradni a következő részekről, iratkozz fel a hírlevelünkre: http://eepurl.com/bwN9B1​

A változtatás jogát a szervező fenntartja!

#tábor2017 #magabiztosgyerek #tábor

Kapcsolódó bejegyzések:
Posts Are Coming Soon
Kövess minket!