2. hét a magabiztos gyerekekért KIHÍVÁS családoknak – Mondj egy sztorit!


4 hét a magabiztos gyerekért programunk folytatódik, 9-14 éves gyerekek játszhatnak! Bármikor be lehet kapcsolódni, de a 4 héten át velünk tartó gyerekek ajándékot, táborozást nyerhetnek! Nem kell mást tenned, mint 1 oldalas összegzést írni a hét témájáról, vagy hangfelvételt, videófelvételt készíteni és beküldeni!

A sikeres pálya megtalálásához vezet, ha megtaláljuk azt a területet, ami a gyerekünket érdekli. A KIHÍVÁS 1 hétében az volt a cél, hogy találjanak (ha még nincs) olyan témát, területet, amiért a gyerek lelkesedik. Megvan a téma? Akkor folytassuk!

Egy tanulmány szerint azok a gyerekek boldogabbak felnőtt korukban, akik öntudatosak és jól beilleszkednek a kisebb nagyobb közösségekbe. Az öntudat és az önbizalom egy tőről fakad. Ha bízom magamban, magabiztosabban kezdeményezek, tudom a véleményemet képviselni és akár a beilleszkedés is könnyebbé válik. Persze ez utóbbi többtényezős folyamat, erről most nem ejtünk szót.

Az önbizalom egyik alapja, hogy el tudjam mondani amit mondani akarok, jól tudjam megfogalmazni a mondanivalómat. Nos a témaválasztásod már megvan. Most válasszatok egy témát amelyet majd megoszt a család tagjaival, a barátokkal. A téma kifejtése 3-4 percnél ne legyen több. Annál meggyőzőbb lesz a mondanivaló,minél lelkesebb a gyerek, minél jobban érdekli a téma! Hogyan tudsz a gyerekednek segíteni?

1. Keressetek témát abból a témakörből, amit már a korábbi héten kiválasztottatok!

2. Szedjétek össze a témához kapcsolódó információkat, rendszerezzétek! Mi fér bele ebbe a 3 percbe, szelektáljatok!

3. Struktúráljátok a mondanivalót, írjon vázlatot. Honnan hová szeretne eljutni? Segít az iskolában megtanult hármas tagolás alkalmazása is (Bevezetés, tárgyalás, befejezés). Ha tanult a gondolattérkép készítéséről, érdemes itt is alkalmazni.

4. Mitől lesz érdekes? Mikor fognak ránk figyelni? Emeljetek be egy sztorit a témába!

Valahogy így, ahogyan Thomas Suarez 12 éves appfejlesztő meséli el.

Nos, ha megvagytok, készítse el a gyerek a 3-4 perces sztorit és küldje el 1 A4-es oldalban leírva, vagy hangfelvétel formájában (MP3, MP4), vagy videófelvétel e. A legsikeresebbekből válogatást készítünk. Ne felejtse el a levélbe beleírni: Név, életkor, melyik városban laksz) Ide küldd az elkészített anyagot: fejlesztem@gmail.com. Határidő: 2017. július 15.

Amit még érdemes ehhez a témához megismerni: Gondolattérkép készítés (Mindmap technika), Prezentációs szoftverek kezelése (Powerpoint, Prezi), videóvágás, infografika készítés), stresszkezelés – másképpen beszélünk, ha nem a családban, szoros baráti körben mondjuk el mondandónkat, hanem nagyobb közönség előtt.

Mindezt az „Add elő MAGAD - csináld MAGAD” táborban sok mással együtt megtanulhatod, augusztus 21-25-ig. Sulihangolónak sem rossz és garantáltan jól érzed majd magad!

És azoknak, akik tudnak a sorok között olvasni: Bármelyik héten résztvevő vállalkozó szellemű gyerkőc bekerül egy közös kalapba 2 két fő kedvezményesen vehet részt a táborunkban. A kedvezmény mértéke 10 000 Ft, amely egész napos igénybevétel esetén jár.

A szervező a változtatás jogát fenntartja.


Kapcsolódó bejegyzések:
Posts Are Coming Soon
Kövess minket!