Kamasz szakasz - Ha a kamasz a falra ragaszt...

hahakamaszafalraragaszt_edited.jpg

Kép forrása: Forrás app.e2ma.net


Kamasz gyereknél gyakori gond, hogy az egyre nagyobb önkifejezésre törekvés miatt megjelennek az egyéni szobadíszek iránti igények is. Ilyenkor aztán gondolkodás nélkül szögelések, rajzszög beszúrások kezdik tarkítani a szobája falát, meggondolatlan mennyiségben. Másik esetben a cellux fényes csíkjai zavarják meg a látványt. Mivel a poszterek gyakran cserélnek helyet, a letépett felületek után jön a festék is, feltárva a fal szerkezetét. Mit lehet tenni, ha nem elég neki az üzletekben kapható parafa falitábla mérete, vagy teljesen egyedi dekort akar lelógatni?


Kapható, vagy alkotható olyan megoldás, amivel át lehet vészelni ezt az időszakot anélkül, hogy a szobát később tatarozni kellene.


A skandináv módi a mágneskorongokkal felrögzített kép is lehet, melynél az áruházban kapható fém faliújságokból tetszés szerinti méretet állíthatunk össze. Ha ennél még kisebb az anyagi lehetőségünk találhatunk fémlapot a pincében, vagy a helyi gyűjtőben. Megteszi a régebbi gáztűzhely teteje is. Ha ez megvan egy kevéske festékkel ,vagy öntapadós fóliával tehetjük egyedivé. A mágnesek tetejére elhelyezett formák tovább növelik az egységes hatást.

Megoldás lehet szélesebb bambuszredőnyök, rolók falra rögzítése, ide akár ragasztópisztollyal is feltehetők a képek, holmik. A bambusznak szép felülete van és tisztítható.

Kihúzhatunk vastagabb kötelet a szoba egyes falaival párhuzamosan ide csipeszekkel tehetők fel az egymásra sorjázott fotók, plakátok. Ezt akár még tetőtéri ferde falra is elkészíthetjük, ebben az esetben alulra is húzzunk ki egy kötelet és akkor megtámasztja a lelógó képek alját.


kepkeretek.jpg

Kép forrása: cargocollective.com

#kamasz #kézművesség #kreatív

Kapcsolódó bejegyzések:
Posts Are Coming Soon
Kövess minket!