Családi közös - Biztató fények a sötétedő télben

jav3.jpg
Minden évszakot szeretek, de leginkább a téli hangulatokhoz vonzódom. Most, amikor kevésbé várható nagy hótakaró és szállingózó hópelyhek látványa- leginkább a téli szürkeség visel meg. Ehhez járul az, hogy az emberek elkezdenek szín nélkül, egyre fakóbban öltözködni. Ilyenkor kezdem megérteni és egyetérteni a skandináv népek fényszerető magatartásával! Hiszen ők ezt ott még hosszabb ideig élik át! A mécsesek, gyertyák kifogyhatatlan ötletekkel látnak el bennünket, nagyszerűek lakásdíszként, adhatók ajándékba szinte bármilyen alkalomra, meghitté varázsolnak egy estét, stb. És egy röpke órás együtt töltött időt jelenthetnek a család apraja- nagyjának.

IMG_0978.JPG

A bemutatott tárgyakat épp egy nászajándék elkészítéséhez fotóztam le, de bátran ajánlom mindenkinek, hogy egy kicsit feldobja a szobáját színekkel és a kedves gyertyák fényével!

Alaphelyzetben bármilyen kreatív boltban kapható gyertyatartó megfelel a célra. Mivel én kimondottan személyre szólóan készítettem, így lett fa az alap, a választott színek pedig egymással harmonizálóan egy élénk sárgászöld és narancssárga .

A képen még további alapanyagok láthatók, de a munka közben néhányat elvetettem. A gyertyatartók eleve kisebbek voltak, így a díszítésnek is ehhez mérten kissé visszafogottnak kellett lennie.

javított 1.jpg

A legszélesebb „pocakos” rész kínálta magát egy szépen felfekvő mintás szalag helyének. Ezt ragasztó pisztollyal apró lépésekben rögzítettem.

javítot 2.jpg

A keskeny nyakra feltekertem a fényes dekorációs zsinórt. Mivel a véget nem tudtam szépen belesimítani a sorba önkéntelenül adódott, hogy egy fa gyönggyel takarjam el. Ez egyúttal adott egy kis hangsúlyt is a nyakrésznek.

Némi nézegetés után rájöttem, hogy még hiányzik valami az aljára, de mivel igen kevés volt az egész perem, csak két sornyi narancs zsinórt tekertem oda.

Az ilyen ajándék természetesen csak akkor jó, ha együtt jár a fényforrással is, így a gyertyákat is ebben a színben kerestem hozzá.

A közös alkotások közelebb hozzák a család tagjait egymáshoz. A közös tevékenység közben lehet beszélgetni, sokat dicsérni egymás ügyes kezét, jó gondolatait, ötleteit! Ezek mind hozzájárulnak a közösség összetartásához. Fontos gyermekünknek, hogy érezze, szeretjük egész lényét, személyiségének minden részét. Hogy elismerjük alkotó fantáziáját, és támogatjuk abban, ha valamit tevékenykedni szeretne. Ez a kis munkát igénylő díszítés néhány gondolat csupán, de egy órás, beszélgetéssel eltöltött időt jelenthet egy sötétedő délutánon. S ha meggyújtjuk a gyertyákat, kézbe veszünk egy finom meleg teát, vagy egy bögre kakaót, akkor még tovább is maradhatunk e meghitt hangulatban. Higgyék el, ez többet jelenthet gyerekünknek, ha így, spontán beszélgetünk egyet, mintha bármilyen tárggyal próbálnánk bizonyítani szeretetünket!

Németh Csilla

#család #kézművesség #kreatívműhely

Kapcsolódó bejegyzések:
Posts Are Coming Soon
Kövess minket!