Gömbölyű variáció adventi koszorúra

adventi koszorú gömbgyertyákkal

Minden évben a legjobb hónapok a karácsonyi készülődéssel telnek el. Ilyenkor már ősszel szemrevételezem a gömböket és a szalagokat, megnézem a koszorúalapjaim mennyire száradtak ki és igyekszem a legújabb kézműves újságokat beszerezni. Persze a sok lehetőség között az adott nap hangulata határozza meg, mit készítek.

Az idén a gömbölyű fehér gyertyák köré szerveződött az alapötlet. Egyszer csak a szomszédban megláttam egy kúszó borókafélét, melynek apró lilás bogyói is ide illettek és nagyon szép, hamvas zöld felülete volt a levélsornak. E kettőhöz már úgy éreztem nem kell más, mint az elegancia fehér, ezüst és csöppnyi óarany- barack színekkel.

Adventi koszorú hozzávalók 1.

A koszorú készítésének első lépése a zöld felület képzése. Mivel tuját és a borókát is használok, ezeknek apró összetett levelük van, így kis csokrokat tekertem össze zöld fonallal. Ezeket aztán a fotón látható módon kell feltenni egymás fölé úgy, hogy az első összefogott végét takarja a második csomócska. ha ezt a rendet tartjuk, a legutolsó alját becsúsztathatjuk az elsők alá és nem fog kilátszani az ágvég. Legegyszerűbb gombostűvel átszúrni az erősebbeket, de én néha zöld fonallal, vékony dróttal és damillal is tekerem, ha nagyon rakoncátlan a levélzet.

Adventi koszorú hozzávalók 2.
IMG_0172.JPG

Találtam egy szép gyümölcsös tálat, melynek esztergált alja tovább fokozza a századfordulós jelleget. Ezzel meg tudtam emelni a koszorút, a kis lila gömbök nem potyogtak közvetlenül az abroszra és nem piszkolják be azt. Egyúttal lehetővé teszi, hogy a pergők kissé lelógjanak róla. Még régebben vettem olyan cellofánt melynek különleges, irizáló felülete van, úgy éreztem még ez illik ide, miközben eltünteti a tál felületének egy részét.

Advent

adventi  koszorú hozzávalók 4.

Már több éve rajongója vagyok a csengőknek, pergőknek és más kis csilingelő tárgyaknak, karácsonykor elő is kerülnek és a lakást is díszítik. Ehhez a koszorúhoz is választottam néhányat, de nem a szokásos sárgarézből, hanem raszteres felületű ezüstből. Ugyanilyen színben kerültek a kis gömbök is fel a koszorúra, apró masni csomókkal, hogy megadjam a szép látványt, ne vesszenek ez a zöldben és ne a tűn lifegjenek. A színes fejű tűre még egy irizáló csillagflittert is felfűztem, hogy el tudjam fektetni a masnit.

adventi koszorú hozzávalók 5.

A pici képsorban bemutatom, hogyan lehet több hurokkal masnit képezni.


Masni készítés 1.

Masnikjészítés 2.

Mssnikészítés 3.

A kis hurkokat ellenkező irányba fordítva vissza- visszahajtjuk, így egyre szélesedő virágforma keletkezik. Masnit lehet több színből is kötni, ha kicsit vékony a szalag.

Masnivariáció

Mivel a gyertyákat nagyon fehérnek és tömbszerűnek éreztem, megosztottam a látványt egy ezüst és arany vékony szalag feldagasztásával. Természetesen figyelni kell a meggyújtott gyertyánál arra, hogyha ide ér a láng, ne legyen már fent az oldalán! Ezeket most egyszerűen kétoldalú vékony ragasztóval tettem fel, így majd időben le lehet venni róluk.

A gyertya díszítése

Végül egy visszafogott, kicsit régi lakás hangulatához illő, picit hideg színű kompozíció készült el. Ezt fokozni akartam azzal, hogy a koszorú belsejébe egy régi díszemet tettem, mely a jégcsapokra, a deres téli ereszekre utaló csillogó sordísz.

IKészen van a koszorú

Bemutatok néhány koszorú formát, ami kerek változatra készíthető, és az egyensúly kedvéért más- más módon rendeződnek hozzá egyéb zöld felületek.

Koszoúforma 1.

Koszorúfoma 2.

koszorúforma 4.

Mindenkinek lelkes és élvezetes alkotást kívánok, díszítsétek szívesen lakásotokat ezen az ünnepen is!

Németh Csilla

#advent #kreatívműhely #kreatívitás #kézművesség #kreatív

Kapcsolódó bejegyzések:
Posts Are Coming Soon
Kövess minket!