Kukucskálni volna jó!


ki vagyok én? foglalkozás

A történetünk kezdődhetne úgy is, mint „Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer öt mester. Mindegyik mester más városból érkezett. Az egyik az énekelni vágyókat tanította, a másik gyönyörű alkotásokra ösztönzött, a harmadik és a negyedik a rátermettséget, ügyességet, furfangosságot edzette. Az ötödik a legügyesebb szervező és ötletelő hírében állt. Egyszer ez az öt mester betért a Kukucskáló király udvarába. Kukucskáló város királya nagyon kíváncsi uralkodó volt. Az öt mestert udvarában marasztalta, és azzal a feladattal bízta meg őket, hogy gyermekeit érdekesebbnél érdekesebb mulatságokkal okítsák. Az öt mester nagy örömmel, derűvel látott munkához. Így született meg Kukucskáló városának műhelye: a Kukucskáló Műhely.

Ettől fogva a királyfi és királylány mellett minden érdeklődő, kíváncsiskodó gyermeket szeretettel várt a műhelyben az öt mester. Ha hiszitek, ha nem még most is ott élnek mind az öten Kukucskáló város műhelyében.”


No, de kik is azok a mesterek?


Az első mester Szabó Ágnes a daloló, népi énektanár, népdalénekes. Ő az aki, gyönyörű hangjával, dallamos játékaival varázsolja el a gyereksereget.

A második mester Németh Csilla, az alkotó kedvre buzdító, kreatív szakember.

A harmadik, és negyedik mesterek Tóth Zsuzsa és Kerekesné György Zsófia. Mind két mester gyógypedagógus, akiknek hivatása a gyermekek különböző képességeinek a kibontakoztatása.

Az ötödik mester Kovács Márta, aki rendkívül ügyes szervező. Ő az, aki a négy mestert összetartja.


Milyen mulatságok zajlottak a Kukucskáló Műhelyben?


Márton-napi vígasságok

Első alkalommal megismerhették önmagukat a gyermekek. Barátkozhattak testükkel, érzékszerveikkel. Majd Liba bulit tartott az öt mester, mely során, többek között kukoricamorzsolásra is sor került, és még lufi libát is tömtünk. A buli után egy igazán színes programon játszhatott a gyereksereg, ahol a színekkel kalandoztunk, vizsgálódtunk, kísérleteztünk. Eztán Luca napját ünnepeltük, a fény ünnepét üdvözöltük, érdekes, fényes játékokkal, népies mókázással. Végül, de nem utolsó sorban egy igazán formabontó játékos délelőttöt szerveztek a mesterek, ahol a formák még beszédbe is elegyedtek.


Miért kell ehhez az öt mester?


Az előbbi mesés magyarázathoz jöjjön most a mesteri magyarázat. Egy sokféle hivatású pedagógus társaság sokféle oldalról közelíti meg a gyermeket. Ez igen egyedien, egyedülállóan valósult meg a Műhelyfoglalkozások alkalmával. A különböző irányú szakmai áramlatok foglaltak helyet úgy, mint az ének-zene, a képzőművészet, és a képességfejlesztés (gyógypedagógia), melyek többek között megalapozzák mindennapjainkat, gyermekink életét is. Ez az egyedülállóan komplex fejlesztő sorozat pont azt a célt szolgálta, hogy minél több területről, oldalról közelítse meg a gyermekeket, minél több képességterületük fejlesztését célozva meg. Ehhez segítségül hívva a gyermeki kíváncsiságot, a játék örömét, vágyát. Kedvezett azoknak, akik inkább dalolni szerettek, vagy alkotó vágyuk csordul tele, de azok is élvezetüket lelték a közös játék során, akik inkább a furfangos rejtvényeket szeretik. Viszont kedvet kaphatott a nem daloló a daloláshoz, a nem rajzoló, ügyetlenebb kezű az alkotáshoz, és a kevésbé gyors észjárású is sikeres lehetett a rejtvények megoldásában. Pontosan ebben rejlik az öt mester varázsa! Ösztönöz, kedvet csinál, motivál, és örömöt, sikerélményt nyújt minden gyermeknek, aki felkeresi a Kukucskáló Műhelyt.


Fókuszban a formák - foglalkozás

Készül-e még valamire az öt mester?

Bizony! További ötleteket, és terveket szövögetnek. Amikben biztosan szó lesz majd a madarakról, a Zöldágjárásról (mely igazán varázslatos tavaszi programnak ígérkezik). Elutazunk meseországba, bolondozunk egyet a mesehősökkel, a szél szárnyára is felpattanunk, meglátogatjuk a fellegeket, a napot, és még egy zivatarral is találkozhatunk majd. Végül, de nem utolsó sorban lakodalmat fogunk ülni, és hogy kik esküsznek majd? Kiderül, ha te is ellátogatsz a Kukucskáló műhelybe!

Kerekesné György Zsófia


#KukucskálóMűhely #fejlesztés #óvodás

Kapcsolódó bejegyzések:
Posts Are Coming Soon
Kövess minket!