Mit rejt a hűtőszekrény, avagy a sajtosdoboz átalakulása

Sajnos szakmai ártalom, hogy már nem tudok megnézni egy tárgyat anélkül, hogy ne az jutna eszembe róla, mit lehetne alkotni belőle ?!

Így voltam ezzel a sajtos dobozzal is, s bár sokféle remek ötlet van, nekem most egy táborban, gyerekkézzel elkészíthető apróságra volt szükségem. Tudtam, hogy ebben kis lapok, egy memória játék fog rejtőzni. Ehhez kerestem és találtam benne eléggé egyszerű, de gyorsan kivitelezhető táárolót.

Sajtdobozból lett tároló

A sajtos dobozok valamikor jóval keményebbek, tartósabbak voltak, de a cégek anyagspórolása miatt mára már nehéz belőlük erősebb dobozkát formálni. Ezért az alapszín beborításához mindenképpen rajzlapot ajánlok, hogy legyen elég tartása.

Medve sajt

A készítéskor először az oldalfal és a két körlap leragasztásával foglalkozzunk. Ha ez megvan, már bátran díszíthetjük a felhasználásnak megfelelően!

Nem olyan aprólékosan formáltam a borítást, ahogy azt egy felnőttől elvárná az ember, ezért nincs befordítva és kis fülekkel körbevéve a tető. Egyszerűen csak egy színes széles ragasztást alkalmaztam. mely eltakarta az eredeti oldalt, de nem kellett behajtani a tetőre. Kisgyerekeknél elengedhetetlen, hogy ne egyszerűsítsünk!

Az oldalfal és a körlap leragasztása
IMG_0908.JPG
IMG_0912.JPG

Bár a díszítést nem vittem túlzásba, szerettem volna azonban egy érdekes megoldást, egyfajta záródási lehetőséget adni a kis tárgynak. Emiatt kerestem egy színben ide illő gombot, ezt az oldalon alakított lyukba kis szalaggal rögzítettem és alaposan leragasztottam belülről is. Vele szemben egy kis selyemszalag darabjával összefogtam a doboz két felét. egy kis félbehajtott szalag lett az akasztó, mely a gombra kapaszkodik majd.

IMG_0913.JPG

A doboz külső dekorációját a mintavágó ollókkal szabadon alkotott körlapok egymásra sorjázott rétegei adják. Minden kék- fehér, de ez csak a pillanatnyi hangulatom miatt lett ilyen, hiszen bárkinek a színvilágához illeszthető ez!

IMG_0917.JPG

Kellemes alkotást kívánok! Ha kérdésed van hívj!

Németh Csilla

#fejlesztés #kézművesség #kreatív #kisiskolás

Kapcsolódó bejegyzések:
Posts Are Coming Soon
Kövess minket!