Egy nehéz év végén - személyre szóló díjak

Kamaszoknál a nehéz helyzeteket humorral lehet leginkább helyretenni. A cikk írója a egy nehéz tanév végén így búcsúzott el diákjaitól. A díjak adhatók családban, buliban, születésnap alkalmából is.


2014-ben egy nehéz és nem túl vidám tanulószobásokkal töltött év végén azt gondoltam, ne váljunk el rossz hangulatban. Pár héttel az év vége előtt néhány érdeklődőbb gyermekkel összeírtunk pár vicces jelzőt, amellyel egy- egy tanulószobai tagot jellemezni tudtunk. S az egyik vasárnap délután elkészültek a papírdíjak, melyeken a feliratok büszkén hirdették kinek szántuk őket.


Elkészültek a házi díjaink

Az eredeti ötletben egy teljes kört alkottak a cikk-cakkba meghajtott papírok, de mi ennél kevésbé cifrát akartunk létrehozni. A téglalap formákat ugyan legyező formára meghajtottuk, de csak körcikk méretűeket hagytunk, nem alakítottuk tovább őket a teljes kör eléréséig. Ha ti ilyet akartok, akkor több legyező formát kell összehajtanotok és a két szélén összeragasztanotok. Figyelni kell arra, hogy elég dús legyen a redő, mert akkor nem lehet lefektetni a kör formájára.


Ezek után a másik színből is levágtunk némi csíkot és az első belsejébe ragasztva elértük, hogy erős és színes legyen a közepe. Majd a „lelógó szalag” hatásúra formázott papírcsíkokat beragasztottuk a hátsó oldalról lefelé. Az egészet az a kerek lapocska fogta össze elöl, amire később a jellemző mondatot felragasztottuk. A díjak akasztásáról egy kis színes szál gondoskodik.​A díjazottak – kamasz korú fiatalok- kissé hüledezve, de fülig érő szájjal el is vitték mindet a másnapi díjkiosztáskor.

Ezzel az egyszerű apró dísszel szép és kedves ajándékot adhatunk egy gyerek születésnapjára, amikor meghívják a mi csemeténket. Vagy dekorálhatunk lakrészt vele a család valamelyik tagjának születése napján. Készíthetünk belőle hétköznapot feldobó vicces díjakat is, amikor sok a dolog a családban, mindenki siet, elintézi, amit kértek tőle, majd a hét végén megajándékozzuk egymást az oda illő mondattal- melyet szintén ilyen papírrózsára tehetünk fel. Elkészíthető kisebb méretben és vékonyabb papírból egy osztály, vagy csoport közös megjelenéséhez, amely egy műsorban szereplésre, vagy osztályfényképre kell. Még hatásosabb, ha fényes és mintás anyagokat használunk hozzájuk.

Örömteli „ díjkiosztást” kívánok!

Németh Csilla

#kézművesség #kreatívműhely

Kapcsolódó bejegyzések:
Posts Are Coming Soon
Kövess minket!