CD mukik - az újrahasznosítás jegyében

Nem mindent tekintünk ma már szemétnek. Sok olyan holmit, amiket valamikor semmire sem tartottunk most alapanyagként hasznosítunk. Mivel rajztanárként én is gyakran szembesülök foglalkozási anyag hiánnyal, így ötleteket keresek, mit tudnék hasznosítani! Kis gyerekekkel jó tábori elfoglaltság amit itt bemutatok.

CD mukik

A kerek forma amúgy is harmonikus látvány az emberi szemnek, így jó vele dolgozni. Itt az volt a cél, hogy gyorsan és kevés alapanyagból lehessen értelmes tárgyat alkotni.

Először kétszer körülrajzolod a cd-t, hogy megfelelően eltakarhasd a színes előlapot, mivel ez lesz a figura hátoldala. A filc és a műanyag közé ragasztasz egy kis szalagdarabot, hogy felakasztva lehessen tárolni. A másik körformából a zsebet fogod kialakítani. Érdemes többfélét kipróbálni, ha félbehajtod, akkor erősebb az oldala, de ha nem pont közepén vágod ketté, akkor kétféle vékonyabb zsebrészt nyersz. Ebben inkább papírt lehet tartani.

A ragasztópisztollyal a lap szélén vékony csíkot húzva már illesztheted is a zsebeket!

A vicces figurához a szem is hozzátartozik. Erősebb kartonra ráragaszthatsz színben illő papírt, akármilyen csomagolóanyag maradéka megfelel. A trükk az, hogy minél közelebb rakd a szemeket, akkor annál inkább esendő és vicces lesz a kis bandzsa!

Az szemeket is ragasztópisztollyal rakhatod rá. Ez ugyan nem kisgyereknek való játékszer, de egy kamasz szobájába illeszkedhet. Zsebébe apró ajándékokat lehet rakni. Végső esetben egész adventi naptár elkészíthető belőle, ezen 2015. András napjáig gondolkodhatunk!

Németh Csilla


Kapcsolódó bejegyzések:
Posts Are Coming Soon
Kövess minket!