Rendhagyó adventi koszorú


Elszaladt megint egy év és ismét várjuk a tél legnagyobb ünnepét, a karácsonyt. A szépen felvezethető ünnepi hagulat egyik első mozzanata az adventi koszorú melynek saját kezű készítéséhez ezzel a rövid bemutatóval kívánok jó időtöltést!

Az idén rendhagyó alakra vágytam, így egy szögletes koszorúalapot szereztem be egy kreatív boltból.

Minden évben jó kipróbálni valami újat, de ezzel a hagyományos színvilág felé fordultam, mert azt gondoltam, eléggé rendhagyó maga a forma. Így a bordó, a réz szín a barnásvörös és a pirosok uralják a dekorációt a moha és a zuzmó zöldjei mellett. Mivel a szögletes forma kissé kötött, így a gyertyákat egymással szembeni oldalon helyeztem el, és a négy sarokra is a rend jegyében egy- egy apró dísz került. Jobban kedvelem a kevéssé zsúfolt koszorúkat, mert ezek hagyják érvényesülni az alapot, az egyes anyagok felületét, faktúráját, és színét.

A merev szabályosságot meg kellett törni valamivel, így került elő a rendetlenül tekeredő vörös raffia, melyet azonban szintén szép szabályosan rátekertem itt- ott az alapra.

A bordó gömböcskék alá két rövid kis szalagdarabot helyeztem, egy zöldes kockásat és egy organzát, bordót. A díszek felszíne matt, így azok visszafogottan fénylenek, emiatt hiányzott még valami csillogás, az ünnep apró fényeiből. Véletlenül ráleltem egy olyan rézszálakból álló csomagra, melyben itt- ott kis rézcsillagok is csillogtak Ezekből emeltem ki párat gombostűre és tűztem a felületre, illetve a rézszál nem olyan gyúlékony, mint a raffia, így inkább ezeket vezettem be a gyertyák köré.

Ezzel a kissé geometrikus formával kezdem a várakozást a számomra legkedvesebb ünnepre, a karácsonyra! Nektek is jó készülődést kívánok!

Németh Csilla

#ünnep

Kapcsolódó bejegyzések:
Posts Are Coming Soon
Kövess minket!