Előre a rénszarvasokkal!


Minden évnek megvan a maga klasszikus és alkalmi felkapott téli állata, amit a kereskedelmi csatornák népszerűsítenek. Így lett az utóbbi években a hóember mellé a pingvin, a jegesmedve a varjú is téli kedves állatfigura. Egy „valaki” azonban nem mozdult, helyét nem ingatta meg a divattrend, ő a rénszarvas.

Elsőbbségi helyét gyerekeknek a mesebeli Rudolf alakjában őrzi meg, a felnőttebb korosztály magát a komolyabb, vagy kedvesebb bumfordi formát kedveli. Most bemutatok néhány rénszarvas fazont, amellyel fel lehet dobni a karácsonyi ünnepkör hangulatát, kicsiktől a nagyobbakig.

Legegyszerűbb a bábok, és simogatni való állatkák világa. Természetesen minél puhább plüssből van, annál jobban dajkálható. Magunk is varrhatunk ilyet a gyereknek, ha termo anyagot veszünk. Jól mosható, szintetikus töltettel még biztonságosabban tisztítható. Báját a szarvak felnagyításával, a patás láb kiszélesített aljával adhatjuk meg. Köthetünk, horgolhatunk is szoros rövidpálcákkal ilyen formákat.

A tizenéves korosztálynak is elfogadható a forma, de már nem maga Rudolf a rénszarvas kell, hanem fiúknak a szép agancsos forma, lányoknak a kedves szőrös patás figurájaként.

A fenti képeken látható típusokat inkább kamaszok szobáiba tudom elképzelni.

Jó mulatság karácsony környéki vendégeskedésekre időzíteni a rénszarvasra emlékeztető süteményeket, kis falatkákat. Gyerekkel is elkészíthetők, nem kerül olyan sok munkába, ha kész elemeket rögzítünk olvasztott csokival, vagy ha nyalókát foglalunk bele, stb.

Végül jöjjön néhány felnőtteknek szóló példa. Fiatalember szobájába piros orr nélkül egészen komolyan hat ez a rénszarvas trófea. El kell hagyni a szemet, ettől szoborszerűbb lesz. A fenyő girland súlyt ad a falra erősítéshez és egy kicsit komolyabban keretezi a formát, a talpat. Én az idén ezt készítem el a fiamnak aki már fiatal felnőtt korban van. Agancsaira akasztott apró dobozokban már nem csak csokoládé, de téli magvak is megbújnak majd, ha mégis kedve lenne megenni egyiket- másikat.

A bohóbb lakások dísze lehet ez a kis nyírfából összeállított forma a bal oldali pedig komolyabb fafaragó tudással készíthető el, cserébe viszont tényleg csak felnőtteknek szól.

És ha már igazán elfogadtuk a rénszarvast a karácsonyi hangulathoz és már unokánk is van, akkor jöhet a legvidámabb alkotás- ezt a kedves kis kötnivalót ajánlom!

Előre a rénszarvasokkal!

Németh Csilla

Képek forrása: https://www.pinterest.com/pin/5699937006446952/

#kreatív #karácsony

Kapcsolódó bejegyzések:
Posts Are Coming Soon
Kövess minket!