Kipróbáltuk! Kistesó? Nem köszi!


Már önmagában megmosolyogtatott a könyv címe. A morcos-szemüveges kislány a könyv borítóján pedig igazán csalogató volt. A kép magáért beszél! Emlékszem egy kedves történetre, ami egy kis-nagy tesóról szólt, aki 2-3 nap együttlét után közölte a szüleivel, hogy megunta a kistesót, most már vigyék vissza a korházba. De olyat is hallottam, aki a kukába dobta volna a nyávogó porontyot. Ezek a gyerekek igazából nincsenek tisztában kérésük következményeivel, csak maga tesó „élmény” okoz számukra frusztrációit, hiszen a szülői figyelem innentől megoszlik. No meg, mégis hogyan fér el anya hasában a tesó? Az én kislányom nem értette, hogy a doktor bácsi hogyan tudja megvizsgálni a babát, ha a hasamban van, és ha megvizsgálta hogyan teszi vissza oda? Nem is gondolnánk mi szülők, mennyire érthetetlen gyermekeink számára a kistesó projekt!

Én magam nem emlékszem az öcsém születésére, köztünk csak 15 hónap van. De az én gyermekeim között 5 év a korkülönbség. A nagyobbik gyermekem sokszor érzelmi hullámvasúton ül tesója születése óta. Ezért örültem meg ennek a kedves, rövid, de annál sokat mondóbb történetnek.

A sztori egy kislányról szól, aki kistesó érkezése elé néz és ő ennek nem annyira örül… Na de miért is? Hát ez kiderül a könyvből, olvassátok el!

Mi jót kacagtunk rajta, elsőszülöttem sok ismerős élményre rácsodálkozott a történet olvasása folyamán. Ezek a furcsa érzések a történet olvasása közben értelmet nyertek, a nagytesói feszültség elillant! Sok mindenben magára ismert, és külön élmény volt számára az olvasmányos, rövid történet önálló bekebelezése.

Sok többgyermekes szülő tudja, hogy milyen, amikor újabb poronttyal bővül a család. A szülők számára is izgalmas, de feszültségekkel teli időszak ez, hát még gyermekkorban lévő érzelmi világukat éppen felfedező nagyobb testvérkéknek.

A már olvasni tudó, leendő, vagy már NAGY tesók figyelmébe ajánlom. :-)

Kerekesné György Zsófia

#olvasástanulás #Szeretekolvasni #olvasás #olvasásikészség #Kipróbáltuk

Kapcsolódó bejegyzések:
Posts Are Coming Soon
Kövess minket!