Úton az iskola felé - Logicoval


Igazán briliáns módon megdolgoztatja az érzékszerveinket, a Képek, hangok, szavak LOGICO PRIMO kártyacsomag. Nagyon sokat használom ezt a csomagot egészen kicsiknél, ovisoknál, és olvasási zavarral küzdő kisiskolásoknál is. Miért? Mert nagyon fontos számomra, hogy a fejlesztő foglalkozásaimon a lehető legtöbb érzékszervet megdolgoztassam.

Egész életünk folyamán tanulunk, és ez a tanulási folyamat egy igen komplex-összetett művelet. Természetesen már igen apróka korunkban, magzatként is tapasztalunk, ismerkedünk a körülöttünk lévő széles világgal, tehát érzékelünk, észlelünk és tanulunk. Ezeket a látott, hallott, érzett tapasztalatokat elraktározza agyunk, és a későbbiekben ezekhez az ismeretekhez újabbak csatlakoznak majd. Így bővül ismereteink tárháza.

Minden olyan részképesség területet megdolgoztat, melyek nagy szerepet játszik az írás és olvasás elsajátításában, a logikus gondolkodás fejlődésében, mely többek között a matematika tanulás egyik alappillére.

Összegyűjtöttem mi mindenért érdemes elővenni ezt a csomagot:

  1. Az első 8 kártya főként a beszédészlelést, a beszédhangok pontos meghallását fejleszti. Remek játékok találhatók benne hangokkal, szavakkal és kedves képi megsegítéssel egyaránt. Az én kifejezett kedvencem az összetett szavak alkotása képekből. Ilyet sokszor rajzolunk a tanítványaimmal a foglalkozásainkon. Ezek a kártyák többek között ahhoz nyújtanak nagy segítséget, hogy a gyerekek az olvasás tanulás során a betű-hang párokat jól azonosíthassák, a hangok időtartamára minél jobban koncentrálhassanak. Bővíti szókincsüket.

  2. A következő 8 kártya esetében már inkább a szemünké, a látásunké a főszerep. Itt már tudnunk kell tájékozódni, formát kell felismernünk, össze illő részeket kell egybe illesztenünk. Ezek az ismeretek akkor kerülnek felhasználásra a tanulási folyamatok során, amikor meg kell különböztetnünk a hasonló betűket, a különböző formákat, síkidomokat. És még sorolhatnám…

Mindenkinek szeretettel ajánlom, jól használható utazás során, hosszabb vonatozás alkalmával, akár fejlesztő foglalkozások alkalmával is páros feladatnak remek!

Kerekesné György Zsófia

#felkészítésaziskolára #beszédészlelés #Kipróbáltuk

Kapcsolódó bejegyzések:
Posts Are Coming Soon
Kövess minket!