Szárnyaljon a képzelet!


Hogyan lehet tárgyakból személyiséget alkotni?

Van-e valaki, aki nem próbált még soha gumikesztyűt felfújva, tőgyet, kakast, vagy egyéb figurát varázsolni belőle?

Volt-e valaki, aki, amikor kilyukadt a zokni, nem húzta fel a kezére és nem kezdett vele „bábozni”, mintegy kihangsúlyozva a formás kis lyukat?

Emlékeztek-e arra, amikor az egyujjas kesztyű egyszer csak egy óriás szájat formázott, amely helyettünk is elmondja, amit mi szeretnénk?

A gyermeki képzelet, a játékosság, a játékhoz való kapcsolódás rengeteg formáját meglelhetjük, ha hagyjuk, hogy szárnyaljon a képzeletünk!

Ha a már létező körülöttünk lévő tárgyakba beleképzeljük az új figurát, a játékosságunkat összekapcsolva a képzeletünkkel, megszemélyesíthetjük.

Lásd a dugóhúzót, úgy, mint egy súlyemelő, aki éppen a következő súly felemelésére készül!

Legyen a kézi habverő a rugón ugráló bohóc a cirkuszban!

A diótörő a mindent behabzsoló szörny!

A hosszúszárú cipőkanál az éppen álmából felébredő kígyó!

A fakanál egy meztelen babatest, a tejes doboz kupakja a gombfoci csapat egyik játékosa, és így tovább…

Ha szárnyal a képzeleted, a játékboltok kínálatát elfelejtheted, hiszen készíthetsz magadnak mesemondó társasjátékot lapos kövekre festett képekkel, árnyjátékot kezeddel, és síkbábokkal, szerepjátékot konyhai eszközökkel, állatfigurákat, és bababútort, marionett figurát WC papír gurigákból, tölcsérbábot kiürült joghurtos poharak, dugók, szívószálak, hurkapálcikák, és maradék fonalak segítségével, vagy már lefejtett fonalból pulikutya marionettet.

Mindegy, hogy mit használsz alapanyagnak, a lényeg, hogy a fantáziád segítségével készüljön belőle a játék, vagy a báb. A lényeg, hogy te készítetted, és te is játszol vele, mindenki örömére.

Ha szárnyal a képzeleted, magad lehetsz a meseíró, megformázó, és előadó is, te lehetsz saját életed legszerencsésebb alkotója, formázója, és irányítója, mert tiéd a lehetőség, hogy megteremts valamit, amelynek minden pillanatában örömödet leled.

Repülj velünk a képzelet szárnyán, tapasztald meg az alkotó képzeletet.

Báb és mesetábor 6-10 évesek számára augusztus 1-5-ig, várunk, jelentkezz!

Információ >>

Rónai Katalin

#képzelet #kreativitás

Kapcsolódó bejegyzések:
Posts Are Coming Soon
Kövess minket!