Apák napi meglepetés!


Forrás: Pixabay.com

Mindenkinek természetes, hogy megemlékezzen az Édesanyjáról május első vasárnapján. De ma egyre több teret kell kapnia a családon belül mindkét félnek! Nem szabad elfelejtkeznünk az Apukákról sem! Sokat dolgoznak, talán kevesebb idejük van a gyerekkel foglalkozni, de az apák ugyanolyan fontosak a gyerek nevelése és a család számára, mint az anyák!

Az Apák napja országonként eltérő időpontú. Nálunk ugyan nem annyira jellemző még, de egy újságcikk szerint június utolsó vasárnapjára esik. A katolikus hagyomány március 19-én, Szent József napján tartja.

Így hát válasszunk ki egy napot - bármelyiket- apák napjának és készítsünk személyre szóló apróságot neki - meglátjuk, hatásos lesz!

A tárgyakat Mama és gyerekek közösen készítsék, így mindenképpen a családi szeretet jelképei is lesznek. Igyekeztem nem csak a sztereotip alapanyagokkal készülteket bemutatni.

Mindenkinél kézenfekvő a rendszerezők, tartók igénye. Dosszié, mappa biztos kell, főleg ha ezekkel dolgozik, de mehet a falra szerelhető tolltartó is. Csak ezúttal egy darab deszkán bőrszíjjal felerősítve.

Hangulatos mécses apák napjára
Tároló

Amennyiben van hobbija, kedves sportja, és annak eszközei otthon tárolódnak, akár készíthetünk praktikus rendezőt ezeknek a sportszereknek is. Ez a család más tagjait is rendszeretetre fogja hangolni!

Taroló apák napjára

Készülhet napi szinten használt tárgy is, pl. ez a dominókkal jelölt falióra. Óraszerkezetet bármelyik kreatív boltban kapni, már csak a számlap egyedi megjelenését kell kitalálni. Kivágható újságokból kép is, de maradék kulcsokkal is beállíthatjuk a számok helyét. Mindenképpen az ő kedvenc tárgyait tegyük bele. Kulcsokból és akár fogaskerekekből alkothatunk szélcsengőt is. Mutatós, ha van kert, de fontos tudni, hogy szereti-e megajándékozott ezt a tárgytípust!

Kulcstartó apák napjára

Felragaszthatjuk nevének kezdőbetűjét borospalackok dugóiból is, ez ráadásul közös emlékeket jelenthet meghitt estékről, vagy ünnepségről.

Apa kezdőbetűje dugókból elkészítve

Adhatunk számára kényelmes párnát a feje alá. Érdekes megoldás ez a szürke szövetmaradékokból alkotott kavicspárna. Minden foltot apró öltéssel körben behúzunk, kis tömőanyaggal a közepén. Ezeket aztán erősen és lehetőleg láthatatlan öltéssel egymás mellé és egy alapra ráerősítjük. Ez maga a párna huzata, így lehet beletenni alá a töltőanyagot.

Kavicspárna maradék anyagokból apák napjára

Kaphat Apu is kitüntetést, mint a „Legügyesebb”, „Legjobban focizó”, „Legjobb rántotta készítője”, stb. Ezeket a kis kitüntetéseket apró textilmaradékok és némi fém- pl. kapocs, régi érme- segítségével percek alatt készíthetjük. Akár mindegyik családtag más- más eredményt „díjazhat”.

Kitüntetés apák napjára

Ha papírmasét használtunk már- lásd előző cikkeimet,- akkor könnyebb ajándéknak kisplasztikát készíteni. Költőibb, felnőttesebb, ha nem festjük semmivel az eredeti újságpapírt, de vidámabb és bohém hangulatú a színes festékkel dekorált.

Papírmasé halacska apák napjára

És végül, férfinak is adható ékszer, amennyiben visel ilyesmit. Csavarból, bőrszíjból fémlapokból összeállított felületek lehetnek ezek, vagy válogassunk a kreatív boltokban kapható apró tárgyakat formázók közül. Ami apára jellemző, abból kettőt, hármat fel kell fűzni a bőrszíjra és máris személyes lesz!

Apák napjára - ékszerajándék

Boldogan eltöltött és vidám Apák napját kívánok!

Németh Csilla

Képek forrásai: https://hu.pinterest.com/pin/5699937005217515/

https://hu.pinterest.com/pin/5699937003003477/

https://hu.pinterest.com/pin/5699937005383895/

https://hu.pinterest.com/pin/5699937004368463/

https://hu.pinterest.com/pin/5699937003594053/ https://hu.pinterest.com/pin/5699937005934942/ https://hu.pinterest.com/pin/5699937007085884/ https://hu.pinterest.com/pin/452189618812009384/

#kreatív

Kapcsolódó bejegyzések:
Posts Are Coming Soon
Kövess minket!