Apák napi meglepetés!


Mindenkinek természetes, hogy megemlékezzen az Édesanyjáról május első vasárnapján. De ma egyre több teret kell kapnia a családon belül mindkét félnek! Nem szabad elfelejtkeznünk az Apukákról sem! Sokat dolgoznak, talán kevesebb idejük van a gyerekkel foglalkozni, de az apák ugyanolyan fontosak a gyerek nevelése és a család számára, mint az anyák!

Az Apák napja országonként eltérő időpontú. Nálunk ugyan nem annyira jellemző még, de egy újságcikk szerint június utolsó vasárnapjára esik. A katolikus hagyomány március 19-én, Szent József napján tartja.

Így hát válasszunk ki egy napot - bármelyiket- apák napjának és készítsünk személyre szóló apróságot neki - meglátjuk, hatásos lesz!

A tárgyakat Mama és gyerekek közösen készítsék, így mindenképpen a családi szeretet jelképei is lesznek. Igyekeztem nem csak a sztereotip alapanyagokkal készülteket bemutatni.

Mindenkinél kézenfekvő a rendszerezők, tartók igénye. Dosszié, mappa biztos kell, főleg ha ezekkel dolgozik, de mehet a falra szerelhető tolltartó is. Csak ezúttal egy darab deszkán bőrszíjjal felerősítve.

Amennyiben van hobbija, kedves sportja, és annak eszközei otthon tárolódnak, akár készíthetünk praktikus rendezőt ezeknek a sportszereknek is. Ez a család más tagjait is rendszeretetre fogja hangolni!

Készülhet napi szinten használt tárgy is, pl. ez a dominókkal jelölt falióra. Óraszerkezetet bármelyik kreatív boltban kapni, már csak a számlap egyedi megjelenését kell kitalálni. Kivágható újságokból kép is, de maradék kulcsokkal is beállíthatjuk a számok helyét. Mindenképpen az ő kedvenc tárgyait tegyük bele. Kulcsokból és akár fogaskerekekből alkothatunk szélcsengőt is. Mutatós, ha van kert, de fontos tudni, hogy szereti-e megajándékozott ezt a tárgytípust!

Felragaszthatjuk nevének kezdőbetűjét borospalackok dugóiból is, ez ráadásul közös emlékeket jelenthet meghitt estékről, vagy ünnepségről.

Adhatunk számára kényelmes párnát a feje alá. Érdekes megoldás ez a szürke szövetmaradékokból alkotott kavicspárna. Minden foltot apró öltéssel körben behúzunk, kis tömőanyaggal a közepén. Ezeket aztán erősen és lehetőleg láthatatlan öltéssel egymás mellé és egy alapra ráerősítjük. Ez maga a párna huzata, így lehet beletenni alá a töltőanyagot.

Kaphat Apu is kitüntetést, mint a „Legügyesebb”, „Legjobban focizó”, „Legjobb rántotta készítője”, stb. Ezeket a kis kitüntetéseket apró textilmaradékok és némi fém- pl. kapocs, régi érme- segítségével percek alatt készíthetjük. Akár mindegyik családtag más- más eredményt „díjazhat”.

Ha papírmasét használtunk már- lásd előző cikkeimet,- akkor könnyebb ajándéknak kisplasztikát készíteni. Költőibb, felnőttesebb, ha nem festjük semmivel az eredeti újságpapírt, de vidámabb és bohém hangulatú a színes festékkel dekorált.

És végül, férfinak is adható ékszer, amennyiben visel ilyesmit. Csavarból, bőrszíjból fémlapokból összeállított felületek lehetnek ezek, vagy válogassunk a kreatív boltokban kapható apró tárgyakat formázók közül. Ami apára jellemző, abból kettőt, hármat fel kell fűzni a bőrszíjra és máris személyes lesz!

Boldogan eltöltött és vidám Apák napját kívánok!

Németh Csilla

Képek forrásai: https://hu.pinterest.com/pin/5699937005217515/

https://hu.pinterest.com/pin/5699937003003477/

https://hu.pinterest.com/pin/5699937005383895/

https://hu.pinterest.com/pin/5699937004368463/

https://hu.pinterest.com/pin/5699937003594053/ https://hu.pinterest.com/pin/5699937005934942/ https://hu.pinterest.com/pin/5699937007085884/ https://hu.pinterest.com/pin/452189618812009384/

#kreatív

Kapcsolódó bejegyzések:
Posts Are Coming Soon
Kövess minket!
  • w-facebook
  • Twitter Clean

© 2014. Fejlesztemagyerekem.hu