Kipróbáltuk! Biztonságban a városban

Logico Primo: A városban

Végre elérkezett a jó idő, ilyenkor mindenki kikívánkozik az szabadba. Kint a jó levegőn megannyi lehetőség kecsegtet a szabadidő eltöltésére. Előkerülnek a biciklik, gördeszkák, görkorik és mindenféle remekebbnél remekebb járgányok. Még az olyan izgő-mozgó lurkókat is leköthetjük egy kis időre, akik amúgy nem szeretnek ülve megoldani feladatokat, inkább szaladnak két-három kört helyette. Általában minden lurkót érdeklik a különböző járgányok, közlekedési táblák, és egyéb a közlekedéssel kapcsolatos érdekességek. Igazán jó alkalom arra, hogy megbeszéljük gyermekeinkkel a balesetmentes közlekedés szabályait.

Miközben erre készültem, kezembe akadt a Logico Primo: A városban elnevezésű kártyacsomagja. A kártyák lapozgatása során két legyet ütök egy csapásra, gondoltam. Hiszen sok képességfejlesztő feladat során lehetőségem nyílik beszélgetni a gyerekekkel a városi közlekedésről és különböző eseményekről.

A városi kirándulás során kalauzaink Cili és Csongor, két izgága gyerkőc lesz. Cili és Csongor testvérek, biciklizni indulnak a városba. Tartsunk velük mi is, vegyünk részt kalandjaikban!

Fejlesztés szempontjából a teljesség igénye nélkül négy nagyon fontos területet szeretnék kiemelni. Két ilyen terület a vizuális figyelem, és az alak-háttér megkülönböztetésének a területe. A kártyacsomagban nagyon sok feladat tornáztatja ezeket a részképesség területeket. Ez nagyon fontos, hiszen egyre több gyermeknél tapasztaljuk, hogy nagyon nehezen koncentrál, figyelme csapongó. Iskolába kerülésnél viszont muszáj a vizuális figyelmet használni, hiszen a hasonlóan írt, nyomtatott betűket meg kell majd különböztetni. A harmadik fontos terület a beszéd területe. Hiszen a kártyákon látható feladatok megoldása mellett ez a csomag rendkívül jó lehetőséget biztosít a beszélgetésre, beszéltetésre. Sok kisgyermeket érdekel, és mindenkinek van tapasztalata a közlekedésről, hiszen mindennapjaink része. A beszédfejlesztésének egyik remek eszköze lehet ez a csomag, érdemes kihasználni, hiszen könnyen bővíthetünk ily módon szókincset, az érdekesebb, fontosabb összefüggésekre is felhívhatjuk a figyelmet.

A negyedik fontos terület, amelyet megcéloznak a csomag játékos feladatai a térbeli tájékozódás. Remek ötlet lehet, ha a kártyákon látottakat térben is elgyakoroljuk. Utánozzuk együtt Cilit és Csongort, esetleg előkerülhetnek otthon a játékautók is vagy babák, ahol megfigyelhetjük, melyik autó oldalán parkol a kedvenc rendőr kocsi és így tovább… Ezt a Logico kártyát megvásárolhatod

a Fejlesztemagyerekem.hu webáruházában!

Kerekesné György Zsófia

#vizuálisészlelés #alakháttérmegkülönböztetése #beszéd #térbeliorientáció #Kipróbáltuk

Kapcsolódó bejegyzések:
Posts Are Coming Soon
Kövess minket!