Megkésett karácsonyi történet - könyvajánló

"Nehéz gyermekkor után, nehéz felnőttkor várt rám. Majd kaptam az élettől egy nagy feladatot: harmadik gyermekem autista. Minden nehezítő tényező ellenére az autista gyermekem minél jobb ellátása, minél magasabb szintre fejlesztése volt a célom. Mindent megtettem, amire képes voltam, de néha még azon felül is. Ez a folyamat még nem ért véget, van még hová fejlődni, van még teendő bőven. Amit eddig átéltünk én és a fiam, az itt, ebben a könyvben megjelent A mi autizmusunk címmel.

[if gte vml 1]><v:shapetype id="_x0000_t75" coordsize="21600,21600" o:spt="75" o:preferrelative="t" path="m@4@5l@4@11@9@11@9@5xe" filled="f" stroked="f"> <v:stroke joinstyle="miter"></v:stroke> <v:formulas> <v:f eqn="if lineDrawn pixelLineWidth 0"></v:f> <v:f eqn="sum @0 1 0"></v:f> <v:f eqn="sum 0 0 @1"></v:f> <v:f eqn="prod @2 1 2"></v:f> <v:f eqn="prod @3 21600 pixelWidth"></v:f> <v:f eqn="prod @3 21600 pixelHeight"></v:f> <v:f eqn="sum @0 0 1"></v:f> <v:f eqn="prod @6 1 2"></v:f> <v:f eqn="prod @7 21600 pixelWidth"></v:f> <v:f eqn="sum @8 21600 0"></v:f> <v:f eqn="prod @7 21600 pixelHeight"></v:f> <v:f eqn="sum @10 21600 0"></v:f> </v:formulas> <v:path o:extrusionok="f" gradientshapeok="t" o:connecttype="rect"></v:path> <o:lock v:ext="edit" aspectratio="t"></o:lock> </v:shapetype><v:shape id="_x0000_s1026" type="#_x0000_t75" style='position:absolute; margin-left:0;margin-top:48.1pt;width:481.85pt;height:213.7pt;z-index:251658240; mso-wrap-distance-left:0;mso-wrap-distance-right:0;mso-position-horizontal:center; mso-position-horizontal-relative:text;mso-position-vertical:absolute; mso-position-vertical-relative:text' filled="t"> <v:fill color2="black"></v:fill> <v:imagedata src="file:///C:\Users\Marta\AppData\Local\Temp\msohtmlclip1\02\clip_image001.png" o:title=""></v:imagedata> <w:wrap type="square" side="largest"></w:wrap> </v:shape><![endif][if !vml][endif]

Tóth Zsuzsanna, a "Mi autizmusunk" könyv írója

...Azon munkálkodom nap mint nap, hogy fiamnak megteremtsek egy olyan életmódot, amelyben ő is biztonsággal élhet a jövőben, majd már nélkülem is. Nap mint nap ezzel a gondolattal kelek, ezzel fekszek, egész nap ezen jár az agyam, mit és hogyan csináljak, hogy jó legyen és haladjunk az úton. Mindezt teljesen egyedül, nincs segítségem. Nehéz feladat, de tudom, hogy képes vagyok rá, meg tudom csinálni."

Tóth Zsuzsanna három gyermek édesanyja. A legkisebb fia, autista. Azért írta a könyvet, hogy sok, hasonló sorstársának segítsen. A legtöbb anya, aki autistát nevel hasonló problémákkal találja szembe magát. A könyv példát mutat, mert mindennek a pozitív oldalát kell látni, mert mindennek van pozitív oldala. Nagyon fontos, hogy az autista gyereket nevelő szülők kiegyensúlyozott, pozitív érzéseket közvetítsenek a gyerekül felé. Csak akkor érzik magukat biztonságban és csak a biztonságban lévő gyermek fejlődik!

Mátyás aktívan közreműködött a könyv megírásában. A könyv talán legizgalmasabb részei a tőle származó gondolatok az édesanyjáról, magáról. Mátyás jelenleg agy autistáknak kialakított lakóotthonban él. Önálló, de jelenleg sincsenek barátai.

Könyvborító. http://amiautizmusunk.colorcom.hu/

Mit lehet tanulni egy autista gyermektől? A szülő, mint minden gyerekével kapcsolatos helyzetben önmaga is nevelődik, formálódik!

A könyv kapható: http://autizmus.oldalunk.hu oldalon. A könyv írójával a Mi autizmusunk facebook oldalon keresztül is kapcsolatba lehet lépni.

A könyvet mindazoknak ajánljuk, akik átlagostól eltérő gyermeket nevelnek.

#autizmus #könyvajánló

Kapcsolódó bejegyzések:
Posts Are Coming Soon
Kövess minket!