Olvasni jó! Az olvasóvá nevelés lépései 2.


Előző cikkemben arról írtam, hogy a betűkkel ismerkedő gyerek kezébe milyen típusú könyvet ajánlok. A szöveggel való ismerkedés magánya magával hozza az olvasás élményét, hisz megelevenednek a lapok, szárnyal a képzeletünk.

Ahhoz, azonban, hogy megtapasztalja a 6-7 éves gyerek, hogy milyen csodálatos is a képzeletbeli utazás, jól kell olvasnia! Az olvasás gyakorlásában, a szövegértésben segítenek a nyelvi képességfejlesztő, szövegértést segítő szókártyák. Nézzünk néhányat!

A Logico Piccolo sorozat szövegértést segítő kártyái komplexen segítik lépésről lépésre az olvasóvá válást. A kártyákban az a nagyszerű, hogy a gyerekek önmaguk is ellenőrizni tudják válaszaikat, miközben észre sem veszik, hogy tanulnak.

"... a feladatok apránként, többféle szövegértési feladattípust gyakoroltatnak a gyerekekkel. Érdekesek, színesek (ez külön jó a diszlexiások számára). Kedvünkre kereshetünk szinonima szavakat, megoldhatjuk az igaz-hamis kérdéseket is. Értelmezhetjük a mesében használt kifejezéseket, szövegkiegészítést is végezhetünk és még sok érdekes, nem unalmas feladat vár a gyerkőcökre. Különösen pozitív, hogy egy meséhez egyfajta rövid feladattípus tartozik, így tényleg begyakorolhatják a gyerekek a szövegértés csínját-bínját." - írja Kerekesné György Zsófia, gyógypedagógus Kipróbáltuk! Kipróbáltuk! Olvasástanulás Logicoval cikkében.

Logico Piccolo Hangoló – Hangolló kártya Az egyik legzseniálisabb hallási figyelem, beszéd hanghallást fejlesztő kártyacsomag. A kártyák képi világa nagyon kedves, közel áll a gyermekekhez. Sokszor igen jól sikerült képeket találunk benne, amelyek tényleg hasonlítanak az életben is megtalálható párjukhoz. Ez segíti a gyermekeket a felismerésben. Több képességterületet kell használnunk a feladatok megoldásában. Egyszerre dolgoztatjuk a beszédünket (hangot adunk ki), a fülünket (hallgatjuk a szavakban lévő hangokat), a kezünket ügyesítjük (a kis színes gombok tologatásával), illetve a szemünket is edzük. Ha kíváncsi vagy, olvasd tovább >>>

A fejlesztemagyerekem.hu webáruháza

Érdemes az olvasás megkedveltetését tehát az olvasási készségek megalapozásával, megerősítésével kezdeni. A játékos feladatok kedveltté teszik a Logico kártyacsomagokat a gyerekek körében.

Nézd meg 2017. szeptember 10-ig szóló OLVASNI TANULOK csomagokat is, ahol kifejezetten olvasni tanuló kisdiákoknak kínálunk készségfejlesztő könyveket és játékokat.

Az olvasás tanulásához ajánlott cikkeink: Az olvasóvá nevelés lépései 1.

Olvassatok Logicoval a nyári szünetben is Logocoval az olvasás is gyerekjáték Kipróbáltuk! Olvasás-írástanulás Radosza gyűrűvel Villámkalandok meseországban Olvasástanulás Logicoval

Kipróbáltuk! Logico Piccolo Hangoló – Hangolló. Nyelvi képességfejlesztő nem csak szülőknek, szakembereknek is

#szövegértés #szövegértelmezés

Kapcsolódó bejegyzések: