Kezdd a matektanulást LOGICO-val!


A Logico Primo – Számok és mennyiségek 10-ig kártyacsomag remek kiegészítője lehet a számolási képesség fejlesztésében, megalapozásában egészen óvodás kortól kezdve. Én egyaránt használom ezt a kártyacsomagot óvodásoknál, és kisiskolás korban, első osztályban. Az ovisok és iskolások is ugyanúgy élvezik, az önálló feladatmegoldás, és önellenőrzés lehetőségét.

Az óvodás korosztály szívesen ismerkedik a számokkal, mennyiségekkel. Számukra megannyi felfedezésre váró ismerettel kecsegtet a számok világa, így ez a kártyacsomag is. Ennek a korosztálynak a nagy kedvence a cukros-mutatványos, színes ceruzapárosítós, és dobókocka felismerős kártya. A feladatkártyák használata „aha” élménnyel kecsegtet, és jókat mulatunk az vicces rajzokon, figurákon.

Beszédbe elegyedünk a különböző figurákon, elképzeljük, hogy mi lenne ha az egérkék nem kapaszkodnának stb. A játékot már jól ismerő, biztonsággal használni tudó ovis lurkók már a számjegyekkel is ismerkedni szoktak.

Nagy öröm általában, amikor az iskolai fejlesztések során előkerül a Logico tábla. A gyerekek önbizalmat nyernek a jól ismert feladatkártyák láttán. Így aztán igazán barátságossá válik a számjegyek mennyiséggel való egyeztetése, a mennyiségi relációk (több-kevesebb) megfigyelése is. Játékosságot vihetünk az iskolába.

Egyik nagyon kedves élményem is ehhez a kártyacsomaghoz kötődik. Egyszer egy háromfős autista gyermekekből álló csoportban vettem elő ezt a játékot. Mivel már előkerült az egyéni foglalkozásokon ez az eszköz, és láttam, hogy a gyerekek ismerik és kedvelik, tettem egy kísérletet. Az elképzelésem igen komplex volt. Egyrészt nyilván a matematikai gondolkodásukat szerettem volna tornáztatni, megerősítve a tanórán megtanultakat. Másrészt, mivel csak egy táblám van a fejlesztőszobámban a gyerekek kénytelenek voltak egymással kapcsolatot teremteni, kommunikálni, sorban egymás után, a helyére húzni a színes korongokat. Türelmükkel és a helyzethez való „alkalmazkodásukkal” nagyot léptünk előre a fejlődésük terén. Azóta is szívesen használom a Logico egérkéit ha „számlálni” támad kedvünk! Ezt a terméket megvásárolhatod a Fejlesztemagyerekem.hu webáruházában ITT!

#Kipróbáltuk #MATEMATIKA #autizmus

Kapcsolódó bejegyzések: