„Előttünk az Élet” – Természet-művészeti tábor 
                           6-10 éveseknek

Időpont:2016. augusztus 8-12-ig 8-16-ig.

 

Előttünk az élet, és persze körülöttünk és bennünk is, mindenhol! Élet van a talpunk alatt: a föld felszínén és a föld mélyében, vagy éppen a fejünk fölött, a fák ágas-bogas rejtekében, de felette is, a levegőben, szelek szárnyán utazva. Csak figyelmesebben kell körülnézni, s mindjárt látjuk, milyen gazdag élővilág vesz bennünket körül, s Természet Anya mennyi csodálatos kinccsel ajándékoz meg minket a nyár folyamán!

 

Táborunkban elkészítjük a magunk messzelátóját, vándorbotját és kincsesdobozát, és nekivágunk a nagy kalandnak, hogy minderről a magunk szemével is meggyőződjünk! Barangolunk majd a közeli erdőn és réteken, rengeteget játszunk, mozgunk majd kertben és a szabadban, hallgatjuk a természet hangjait, megfigyeljük színeit, formáit, anyagait. Kincseket gyűjtünk, sőt, a fák susogásából meséket, történeteket hallunk ki.

 

A „land-art” (táj-művészet) ötletei segítségével az alkotásban magunk is segítőtársai leszünk a természetnek, hazatérve pedig az összegyűjtött kincsekből hazavihető ügyességi játékokat, díszeket, nyomatokat, bábukat és hordható ékszereket készítünk. Kipróbáljuk a papírmerítés és a növényszövés izgalmas technikáit is.

 

Ízelítő a tábor programjai közül:

 

  • Hátizsákos kirándulások a közeli Kamaraerdőbe

  • Játszunk majd: tájfelfedező, kincskereső, csapatépítő és a természet szeretetére ösztönző, érzékenyítő játékokat a szabadban, erdőben 

  • Elkészítjük a magunk túrafelszerelését: festett-faragott vándorbotunkat, nyakba akasztható messzelátónkat, kincsgyűjtő dobozunkat.

  • Erdő-mező világát megelevenítő meséket hallgatunk és mondunk egymásnak.

  • Az erdő színes formavilágát helyenként óvatos mozdulatokkal át is rendezzük, s a „land-art” (táj-művészet) ötletei segítségével meglepő és gyönyörű műalkotásokat hagyunk magunk után.

  • A hét folyamán összegyűjtött kincseinkből ­– kavicsokból, gallyakból, termésekből, fakérgekből, levelekből – bábukat, játékokat, ékszereket, díszeket, nyomatokat, kollázsokat, mini tündérkerteket és kedves élőhelyeket készítünk.

  • Kipróbáljuk a papírkészítés és a növényszövés technikáit.

 

A foglalkozást vezeti: Fogarasi Orsolya, környezeti nevelő, kézműves foglalkozás-vezető, Rónai Katalin, kézművestanár

 

Tábor-zárásként a kertben, szabadtéri galéria keretében be is mutatjuk alkotásainkat a nagyközönségnek. 

Helyszín: Rózsavölgyi Közösségi Ház – gyönyörű, kertes övezetben

 

Részvételi díj tartalmazza a tematikus foglalkozásokon való részvételt (napi 2X2 óra), napi 2 étkezést (ebéd, uzsonna), tábori élményeket, kiállítást tartalmazó CD-t. Szabadidőben fejlesztőjátékok, sportolási lehetőség a szabadban.

 

A tábor díja nem tartalmazza a kirándulások utazási költségét (BKK bérlet esetén nincs teendő).

 

Ügyelet megoldható: 7-18 óráig - külön díjazásért.

 

Részvételi díj: 29 800 Ft

KEDVEZMÉNY:

Ha ketten jöttök 1 500Ft kedvezménnyel jöhettek!

(1 választott kedvezmény vehető igénybe!)

 

Jelentkezz ITT >>>

 

Jelentkezni a részvételi lap kitöltésével és 10 000 Ft előleg, vagy a tábor teljes összegének befizetésével válik véglegessé amelyet az előzetes jelentkezés alapján küldünk el.

 

A jelentkezés határideje: 2016. július 31.

 

Információ: Kovács Márta, fejlesztem@gmail.com, 06304030075